tabletcafe medloungeMissie
De bibliotheek ondersteunt mensen op een neutrale brede wijze, bij het lezen, leren en informeren,
om actief deel te nemen aan de samenleving.

Visie
In een dynamische maatschappij is de bibliotheek een onafhankelijke, fysieke en digitale inspiratiebron op het gebied informatie, educatie, lezen en literatuur, cultuur, ontmoeting en debat, voor mensen, instellingen en organisaties in samenspraak met opdrachtgevers.

Motto
De bibliotheek is een BelangRijke plaats voor nieuwsgierige mensen!

(Beleidskader 2017)

Een waaier aan activiteiten

De bibliotheek organiseert verschillende activiteiten voor de inwoners van Vlaardingen. Zo zijn er regelmatig (gratis) cursussen te volgen in de bibliotheek. Het aanbod bestaat o.a. uit computercursus Klik & Tik, Digisterker, Tabletcursus, workshop PowerPoint. Daarnaast worden er veel activiteiten aangeboden die gericht zijn op het versterken van de taalvaardigheid en daarmee terugdringen van de laaggeletterdheid, zoals taallessen en de taal- en oefencafés.

lezing medloungeNaast cursussen organiseert de Bibliotheek lezingen over verschillende onderwerpen. Het aanbod bestaat uit lezingen over de historie van Vlaardingen, gezondheid, filosofie etc.

De Bibliotheek Vlaardingen werkt samen met het onderwijs en maatschappelijke organisaties. Ze faciliteert ruimte voor inloopspreekuren en geeft deze organisaties daarmee een centrale en bereikbare plek in de stad waar burgers terecht kunnen.

certificeringobGecertificeerd

In 2011 was de Bibliotheek Vlaardingen gecertificeerd. En opnieuw voldoet de Bibliotheek Vlaardingen aan de certificeringsnorm Openbare Bibliotheken voor de periode 2016-2020. Lees verder

Leercentrum Seniorweb

De Bibliotheek Vlaardingen is geregistreerd als een SeniorWeb leercentrum. En biedt kleinschalige cursussen en workshops aan zoals bijvoorbeeld Klik & Tik, Digisterker. Tevens is er regelmatig een Tabletcafé waar iedereen kan binnenlopen met vragen rondom tablets en smartphones.

Twitter en Facebook

Volg de Bibliotheek Vlaardingen op Twitter, Facebook en Pinterest: twitter.com/biebvlaardingenfacebook.com/BibliotheekVlaardingen en pinterest.com/biebvlaardingen.

Snellinks

Drempelvrije catalogus

Ook kunt u gebruik maken van de drempelvrije versie van de catalogus

Regioconvenant Rijnmond
logo RegioconvenantDe Bibliotheek Vlaardingen is lid van het Regioconvenant Rijnmond. Het is een samenwerkingsverband van een aantal bibliotheken in de regio Rijnmond:

Bibliotheek Rotterdam, Bibliotheek SchiedamBibliotheek Oostland, Bibliotheek aan den IJsselBibliotheek SpijkenisseBibliotheekAanZet, Bibliotheek Zuid-Hollandse DeltaBibliotheek Maassluis/Midden Delfland.

De gebieden waar deze bibliotheken gesitueerd zijn vormen in de regio Rijnmond één -in meer of mindere mate aaneengesloten- stedelijk gebied. Door met elkaar samen te werken kunnen de bibliotheken nog betere, op de klant toegesneden producten, aanbieden.

Gegevens Algemeen Nut Beoogende Instelling (ANBI)

De Bibliotheek Vlaardingen is een culturele ANBI. Dat betekent dat mensen die een gift overmaken aan de Bibliotheek Vlaardingen voor bepaalde fiscale voordelen in aanmerking kunnen komen. Zie voor de voorwaarden: www.belastingdienst.nl
Op grond van de regels van de Belastingdienst publiceert de Bibliotheek Vlaardingen hieronder de vereiste gegevens.

Naam van de instelling  de Bibliotheek Vlaardingen
Telefoon: 010-43 43 900
Adres administratie:
Bestuurssamenstelling en namen van de bestuursleden De bibliotheek is een onderdeel van de gemeentelijke organisatie en heeft als zodanig geen eigen bestuur.
Voor de samenstelling van het College van Burgemeester en Wethouders en de Gemeenteraad zie: www.vlaardingen.nl
Beleidsplan  Is hier te lezen (PDF)
Beloningsbeleid Omdat de bibliotheek een onderdeel is van de gemeentelijke organisatie heeft het geen zelfstandig beloningsbeleid. Het beloningsbeleid vindt plaats op basis van de Ambtenarencao.
Voor meer informatie daarover zie: www.car-uwo.nl
Doelstelling De Bibliotheek Vlaardingen is het lokale fysieke en digitale informatieknooppunt dat de persoonlijke ontwikkeling van de burgers stimuleert en faciliteert.

De Bibliotheek Vlaardingen schept essentiële voorwaarden voor een leven lang leren, onafhankelijke besluitvorming en culturele ontwikkeling van individuen en groepen en levert daarmee een cruciale bijdrage aan de kennissamenleving.

De kernfuncties van de Bibliotheek Vlaardingen zijn Lezen, Leren, Informeren en daaraan ondersteunend: Cultuur en Ontmoeting en debat.

Verslag van de uitgeoefende activiteiten Omdat de Bibliotheek Vlaardingen onderdeel is van de gemeentelijke organisatie verwijzen wij naar de jaarstukken die via de gemeentelijke site te downloaden zijn: www.vlaardingen.nl
Financiële verantwoording Omdat de Bibliotheek Vlaardingen onderdeel is van de gemeentelijke organisatie verwijzen wij naar de jaarstukken die via de gemeentelijke site te downloaden zijn: www.vlaardingen.nl