Jonge lezers in de bibliotheek. Fotograaf Arie Gog.De Bibliotheek Vlaardingen draagt bij aan de ontwikkeling en ontplooiing van de inwoners van Vlaardingen. De bibliotheek stimuleert, ondersteunt, faciliteert en rust inwoners toe om mee te kunnen doen in en bij te kunnen dragen aan de samenleving.

We realiseren dit op het gebied van informatie, educatie, lezen en literatuur, cultuur en ontmoeting en debat (de kernfuncties van de bibliotheek). De bibliotheek is de fysieke ontmoetingsplek waar alle inwoners, leden en niet-leden, welkom zijn.

 

De bibliotheek organiseert verschillende activiteiten voor de inwoners van Vlaardingen. Zo zijn er regelmatig (gratis) cursussen te volgen in de bibliotheek. Het aanbod bestaat o.a. uit computercursus Klik & Tik, Digisterker, Tabletcursus, workshop PowerPoint. Daarnaast worden er veel activiteiten aangeboden die gericht zijn op het versterken van de taalvaardigheid en daarmee terugdringen van de laaggeletterdheid, zoals taallessen en de taal- en oefencafés.

Naast cursussen organiseert de Bibliotheek lezingen over verschillende onderwerpen. Het aanbod bestaat uit lezingen over de historie van Vlaardingen, gezondheid, filosofie etc.

De Bibliotheek Vlaardingen werkt samen met het onderwijs en maatschappelijke organisaties. Ze faciliteert ruimte voor inloopspreekuren en geeft deze organisaties daarmee een centrale en bereikbare plek in de stad waar burgers terecht kunnen. 
 

Gecertificeerd

In 2011 was de Bibliotheek Vlaardingen gecertificeerd. En opnieuw voldoet de Bibliotheek Vlaardingen aan de certificeringsnorm Openbare Bibliotheken voor de periode 2016-2020. Lees verder.

 

Klantentevredenheidsonderzoek 2014

Eind 2014 is onder de klanten van de Bibliotheek Vlaardingen een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd door Cubiss. De deelname aan het onderzoek was bijna twee keer zo hoog als nodig was. Onze hartelijk dank aan alle klanten (leden en bezoekers) die de tijd hebben genomen de enquête in te vullen. Er is waardering uitgesproken voor veel verschillende bibliotheekaspecten.

  • Wat u het meest waardeert:
  • De bereikbaarheid van de vestigingen (dichtbij, in de buurt)
  • De (goede) collectie/boeken
  • De vriendelijkheid van het personeel

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten door u genoemd. De bibliotheek maakt plannen om met uw feedback aan de slag te gaan.
Voor de geïnteresseerde lezer is een samenvatting van de resultaten van het onderzoek beschikbaar.

 

Leercentrum Seniorweb
De Bibliotheek Vlaardingen is geregistreerd als een SeniorWeb leercentrum. En biedt kleinschalige cursussen en workshops aan zoals bijvoorbeeld Klik & Tik, Digisterker. Tevens is er regelmatig een Tabletcafé waar iedereen kan binnenlopen met vragen rondom tablets en smartphones.  

 

Twitter en Facebook

Volg de Bibliotheek Vlaardingen op Twitter, Facebook en Pinterest: twitter.com/biebvlaardingenfacebook.com/BibliotheekVlaardingen en pinterest.com/biebvlaardingen.

 

Snellinks

 

Voorleeshulp website

U kunt deze website laten voorlezen. Dat geldt voor zowel de homepage als alle andere pagina’s waaronder deze.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het programma BrowseAloud. Klik hier voor meer informatie.

 

Drempelvrije catalogus

Ook kunt u gebruik maken van de drempelvrije versie van de catalogus

 

 

Regioconvenant Rijnmond
logo RegioconvenantDe Bibliotheek Vlaardingen is lid van het Regioconvenant Rijnmond. Het is een samenwerkingsverband van een aantal bibliotheken in de regio Rijnmond:

Bibliotheek Rotterdam, Bibliotheek SchiedamBibliotheek Oostland, Bibliotheek aan den IJsselBibliotheek SpijkenisseBibliotheekAanZet, Bibliotheek Zuid-Hollandse DeltaBibliotheek Maassluis/Midden Delfland.

 

De gebieden waar deze bibliotheken gesitueerd zijn vormen in de regio Rijnmond één -in meer of mindere mate aaneengesloten- stedelijk gebied. Door met elkaar samen te werken kunnen de bibliotheken nog betere, op de klant toegesneden producten, aanbieden.

 

Gegevens Algemeen Nut Beoogende Instelling (ANBI)

De Bibliotheek Vlaardingen is een culturele ANBI. Dat betekent dat mensen die een gift overmaken aan de Bibliotheek Vlaardingen voor bepaalde fiscale voordelen in aanmerking kunnen komen. Zie voor de voorwaarden: www.belastingdienst.nl 
Op grond van de regels van de Belastingdienst publiceert de Bibliotheek Vlaardingen hieronder de vereiste gegevens.

 

Naam van de instelling  de Bibliotheek Vlaardingen
Contactgegevens Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 010-43 43 900
Adres administratie:
Waalstraat 100
3131 CS Vlaardingen
Bestuurssamenstelling en namen van de bestuursleden De bibliotheek is een onderdeel van de gemeentelijke organisatie en heeft als zodanig geen eigen bestuur.
Voor de samenstelling van het College van Burgemeester en Wethouders en de Gemeenteraad zie: www.vlaardingen.nl
Beleidsplan  Is hier te lezen (PDF)
Beloningsbeleid Omdat de bibliotheek een onderdeel is van de gemeentelijke organisatie heeft het geen zelfstandig beloningsbeleid. Het beloningsbeleid vindt plaats op basis van de Ambtenarencao.
Voor meer informatie daarover zie: www.car-uwo.nl
Doelstelling De Bibliotheek Vlaardingen is het lokale fysieke en digitale informatieknooppunt dat de persoonlijke ontwikkeling van de burgers stimuleert en faciliteert.

De Bibliotheek Vlaardingen schept essentiële voorwaarden voor een leven lang leren, onafhankelijke besluitvorming en culturele ontwikkeling van individuen en groepen en levert daarmee een cruciale bijdrage aan de kennissamenleving.

De kernfuncties van de Bibliotheek Vlaardingen zijn Lezen, Leren, Informeren en daaraan ondersteunend: Cultuur en Ontmoeting en debat.

Verslag van de uitgeoefende activiteiten Omdat de Bibliotheek Vlaardingen onderdeel is van de gemeentelijke organisatie verwijzen wij naar de jaarstukken die via de gemeentelijke site te downloaden zijn: www.vlaardingen.nl
Financiële verantwoording Omdat de Bibliotheek Vlaardingen onderdeel is van de gemeentelijke organisatie verwijzen wij naar de jaarstukken die via de gemeentelijke site te downloaden zijn: www.vlaardingen.nl

 

 

 

Zoeken

Openingstijden

Volg ons: