Kun je schaken en lijkt het je gaaf om een keer tegen een grootmeester te schaken? Geef je dan op voor het simultaanschaakevenement. Nederlands schaakkampioen Dimitri Reinderman zal het opnemen tegen 20 deelnemers tegelijk. Deze activiteit is voor jong en oud en wordt georganiseerd in samenwerking met Vib en Schaakclub Holy.

Dimitri start om 13.00 uur. Bij meer dan 20 aanmeldingen worden er nummers uitgedeeld. Als er een potje is afgelopen kunnen er tot 14.30 nieuwe partijen starten.

Wie is Dimitri Reinderman

Dimitri Reinderman

Dimitri Reinderman (Hoorn, 12 augustus 1972) kon zich als jeugdspeler al meten met de sterkste leeftijdsgenoten van de wereld. Bij het Europees jeugdkampioenschap in 1991 in Arnhem werd hij gedeeld derde, samen met Vladimir Kramnik. Een jaar later werd hij Nederlands jeugdkampioen. Bij het EK werd hij gedeeld tweede en bij het wereldkampioenschap gedeeld derde. Een wereldtopper in de dop.

Dimitri werd in 1993 meester en in 1998 grootmeester. In 2007 won hij het Cultural Village Tournament in Wijk aan Zee. In 2013 won hij het Nederlands Kampioenschap. Dimitri is een schaker met FIDE-rating 2573 in 2017.

Meer informatie over de avonturen van Dimitri Reinderman vind je op http://www.dimitri.org/

Waar en wanneer:

• Donderdag 3 januari
  • Locatie: Centrale bibliotheek, Waalstraat 100
  • Tijd: 13.00-16.00 uur

Aanmelden:

• via de klantenservice in de bibliotheek
  • via ons contactformulier
  • of bel: 010-4343222