kbw logo2018 fragomslagflyer

Op zaterdag 13 oktober was er het spetterende 'Kom erbij! Kinderboekenweekfeest' in de centrale bibliotheek aan de Waalstraat.

Kinderen, ouders/opvoeders, opa's en oma's: iedereen was welkom!

Alles bij elkaar kwamen zo'n 500 bezoekers in de bieb op deze uitzonderlijke warme dag.

Kinderboekenweek: Kom erbij!

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018 (woensdag 3 t/m 14 oktober). Wat is échte vriendschap? Maar ruzie en pesten komen ook voor. Is die BFF wel een echte BFF? En wat doen echte bloedbroeders voor elkaar? Kinderboeken helpen de wereld van de vriendschap beter te begrijpen. In de bibliotheek is er natuurlijk altijd veel over vriendschap en alles wat daarmee te maken heeft te lezen!

kbwfeest2018 omslagflyerKinderboekenweekfeest: kom erbij!

Er waren verschillende dingen te doen en te beleven, voor elk wat wils.

Kinderen konden luisteren naar het prentenboek Mag ik Meedoen? En daarna lekker meezingen.

Veel knutselplezier was er bij onze knutsel- en spelletjesvrienden. Het verkleedfeest, het schminken en de fotoshoot zijn altijd leuk om te doen. Goochelaar Ollie kwam langs en verbaasde iedereen met zijn trucs. Er was een speurtocht en voor de lekkere trek het limonade-cakesfestijn. Voor ouders/opvoeders, opa's en oma's was er gratis koffie/thee.

Nog meer muziek in de bieb kwam van het Villa Voice Kinderkoor waarvoor enthousiast in de handen geklapt werd.

Een echte brief schrijven naar je BFF kon met de schrijfworkshop onder leiding van Marleen Bos.

Voor de speurders was in het Archeologisch depot het speciale Bottenspel en Zandvlooien. Ook maakten de kinderen speciale vriendschapsbandjes van vilt.

Het Kinderboekenweekfeest werd afgesloten met een spetterende Hoopdance! En die was vanwege het warme weer lekker buiten!

kbwfeest arch activiteit2018Bezoek onze Facebookpagina voor de foto's van de fotoshoot en meer.

Het Kinderboekenweekfeest werd georganiseerd in samenwerking met:

CJV, Un1ek Onderwijs en Opvang, Het Archeologisch depot Vlaardingen, Villa Voice Kinderkoor, Marleen Bos.

Zie ook:

www.kinderboekenweek.nl

Kerntitels Kinderboekenweek: www.kinderboekenweek.nl/school

Luister naar de Playlist van Muziekweb met als thema vriendschap.

Thuis verder spelen? Probeer deze speeltip:

Bibliotheekmedewerker Wouter Kempen heeft spelletjes gemaakt (voor 4-5 jr.) bij het prentenboek 'Mag ik meedoen', één van de kerntitels van de Kinderboekenweek.

Mag ik meedoen boekomslag