monumentendagVoorafgaand aan Open Monumentendag 2018 organiseert Stichting Erfgoed Vlaardingen twee lezingen.

De eerste was door Tim de Ridder in de centrale bibliotheek op vrijdag 31 augustus. En de tweede is  a.s. vrijdag 7 september door Willy Atema in Museum Vlaardingen.

kaart VlaardingenOpen Monumentendag heeft dit jaar als thema 'In Europa'. Met dit thema sluit de Open Monumentendag in Nederland aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. De Open Monumentendag is in Vlaardingen op zaterdag 8 september. Voorafgaand zijn er twee 'erfgoed-voorproefjes'.

OMD-Lezing nr. 1 op vrijdag 31 augustus 2018: Waar lag de burcht van graaf Dirk III?

• Tijd: 20.00 tot 21.30 uur
  • Locatie: centrale bibliotheek, Waalstraat 100
  • Toegang is gratis

Op de avond van 31 augustus staat de gemeentelijke archeoloog Tim de Ridder klaar in de centrale bibliotheek om te vertellen over de archeologie in en rond de Markt.

Waar lag de burcht van graaf Dirk III? Boringen in de Markt zouden helderheid kunnen geven.

Er zijn nog meer raadsels, zoals de ouderdom van het grafelijk hof en de tufstenen voorganger van de Grote Kerk. Tim de Ridder vertelt onder andere over de archeologische boringen die op zaterdag 8 september zullen plaatsvinden.

OMD-Lezing nr. 2 op vrijdag 7 september 2018: Vlaardingen, Zuid-Holland, Nederland, Europa- dat ene Europa van ons allemaal.

• Tijd: 19.30 tot 21.30 uur; inloop vanaf 19.15 uur
  • Locatie: Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54
  • Toegang is gratis

Vrijdag 7 september geeft kunsthistoricus Willy Atema in het Museum Vlaardingen de aftrap van het OMD-thema ‘In Europa’ onder de titel: Vlaardingen, Zuid-Holland, Nederland, Europa- dat ene Europa van ons allemaal.

De Vlaardingse bevolking bestaat uit vele nationaliteiten, net ingeburgerd of al lang hier. Samen met een aantal ‘Vlaardingers’, met beelden, tekst, muziek en hapjes, komt de relatie tussen ‘toen en nu’ en ‘hier en daar’ tot leven.

Links:

Afbeelding: Collectie Stadsarchief Vlaardingen.