marjanvandorp

Dementie? Niet meer weg te denken uit onze stad. Bij de kassa van de supermarkt, in de straat, op de tennisvereniging of in uw eigen familie- of kennissenkring.

Vanwege dit belangrijke thema geeft Marjan van Dorp op maandagavond 17 september een lezing over '(Samen)leven met dementie in Vlaardingen'.

Ook kunt u zelf met deze ziekte geconfronteerd worden. U wilt dan toch ook niet in een hoekje worden weggezet en niet meer meetellen?

Over de lezing dementie mantelzorg

Tijdens de lezing komen de volgende vragen aan de orde:

• Houdt het leven op bij de diagnose dementie?
  • Wat is nu eigenlijk dementie, wat gebeurt er in je brein?
  • Wat kan je zelf doen om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden als er sprake is van dementie?
  • Wat kan je doen als familielid, vriend of burger om iemand te helpen met dementie?

Er is na de pauze ruimschoots gelegenheid tot het stellen van vragen en aan de hand van stellingen gaan we met elkaar in gesprek over een dementievriendelijk Vlaardingen.

Waar en wanneer

• Datum: maandag 17 september 2018
  • Tijd: 20.00-22.00 uur
  • Locatie: centrale bibliotheek, Waalstraat 100

Aanmelden

Toegang is gratis. Wel graag aanmelden bij de klantenservice in de bibliotheek of via ons contactformulier.

Over Marjan van Dorp

Marjan van Dorp is gestart als fysiotherapeut en heeft diverse functies bekleed in de zorg- en welzijnssector waarvan de laatste jaren als casemanager dementie. Hiervoor heeft ze diverse post-HBO scholingstrajecten gevolgd. Steeds meer is haar hart gaan liggen bij mensen met dementie. Ze heeft veel verdriet en onmacht gezien, vooral in de eerste
‘niet-pluisfase’ van dementie.

Bijeenkomst Bovenkamer Marjan is coördinator van De Bovenkamer. Deze is gevestigd in gebouw De Windwijzer, Schiedamseweg 95, Vlaardingen. Hier worden iedere donderdagochtend bijeenkomsten georganiseerd voor en door mensen met (beginnende) dementie, mantelzorgers en buurtgenoten. Een combinatie van gezelligheid, ontmoeting en voorlichting.

Zie ook: www.debovenkamer.info