maand van de natuur bieb In het kader van de Boekenweek (10 t/m 18 maart) met als thema de natuur zijn er in de bibliotheek verschillende activiteiten.

Doe mee en laat u inspireren!

 

 

 

 

 

  

Activiteiten/locatie 
Alle activiteiten zijn in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100.

Aanmelding:

  • Via e-mail: ons contactformulier  
  • Telefonisch: 010-4343222
  • Of bij de klantenservice in de bibliotheekvestigingen

 

 

Programma lezingen/workshop

Paul van Vugt: De Broekpolder, het groene hart van de stad
Dinsdag 20 maart van 19.30 tot 21.30 uur
.
Entree: € 2,50 voor leden/vrijwilligerspas; € 5,00 niet leden.

Paul van Vugt, voorzitter van de ‘Kamer Natuur’ van de Stichting Federatie Broekpolder, geeft een lezing over de ontwikkelingen, de bedreigingen en huidige situatie van de natuur heel dicht bij huis: de Broekpolder. De Stichting Federatie Broekpolder is een burgerinitiatief gestart in 2006 om het belang van de Broekpolder als natuur- en cultuurgebied te bevorderen.

 

maandnatuur meiningerNelie Meininger: Workshop landschap in olieverf met de Bob Ross methode
Dinsdag 27 maart van 20.00 tot 22.00 uur
.
Entree: € 15,00 voor leden/vrijwilligerspas; € 17,50 niet leden.

Door het aanbrengen van verschillende lagen verf dik over dun (nat in nat) is het niet nodig om te wachten tot een laag verf droog is; de cursist kan gelijk verder met het schilderij. Aan het eind van de workshop is het schilderij klaar om mee naar huis te nemen. Bob Ross was een bekend Amerikaanse landschapsschilder. Nelie vertelt: 'In het begin had ik wat moeite met deze 'kunstvorm' maar nu maar nu ben ik er dol op. Iedereen gaat naar huis met een prachtig schilderij, de meeste mensen kunnen ook niet geloven dat ze het zelf gemaakt hebben, dus iedereen is Happy, en we hebben allemaal een heerlijke dag gehad'.

 

Nelleke van der Luit en Jeroen Hooijmeijer
Woensdag 14 maart van 20.00-22.00 uur
.
Entree: € 2,50 voor leden/vrijwilligerspas; € 5,00 niet leden.

maandnatuur stboombehoudNelleke van der Luit: Bomen, van levensbelang voor ons allemaal
Nelleke van der Luit, voorzitter van de ‘Stichting Boombehoud Vlaardingen’ vertelt in haar lezing over hoe belangrijk groen voor ons allemaal is.
En hoe kunnen wij zelf bijdragen aan meer groen? Verder laat zij in een PowerPoint presentatie ook de schoonheid van bomen zien. Oude bomen hebben een geschiedenis...  

maandnatuur voedselbosvldJeroen Hooijmeijer: Voedselbos Vlaardingen 
Na de pauze geeft Jeroen Hooijmeijer een lezing over het grootste openbaar toegankelijke Voedselbos van Nederland: Voedselbos Vlaardingen. Een voedselbos waarbij het gaat om voedselproductie op basis van natuurlijke principes en in combinatie met (educatieve) activiteiten. In het Voedselbos Vlaardingen worden mogelijkheden ontwikkeld voor een duurzaam ecologisch en recreatief beheer. 

 

maandnatuur fedbroekpolderlogo

 

 

Kom ook naar de Natuurmarkt op zaterdag 10 maart

Op zaterdag 10 maart is van 10.30-15.00 uur in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100 een natuurmarkt, waarbij  verschillende organisaties op het gebied van natuur en milieu zich presenteren. Een leuke en gemakkelijke manier om informatie te verkrijgen over natuur en milieu! Toegang is gratis en aanmelden niet nodig. Deelnemers zijn onder andere

  • Stadslandbouw van Ruytenburch. Een vrijwilligersorganisatie die sinds 2013 in Vlaardingen groenten en bloemen op een gezonde en duurzame wijze verbouwt.
  • De Heemtuin, Heemtuinpad 2, in de Westwijk is 1,3 hectare groot. Er zijn veel verschillende landschappen te bewonderen die typerend zijn voor verschillende gebieden in ons land: heide, bos, laagveen en duinen.
  • Stichting Boombehoud Vlaardingen. De stichting beschermt het milieu en het natuurschoon in het algemeen en in het bijzonder voor bomen en andere groenvoorzieningen in de gemeente Vlaardingen.

 

 

Download het progammaoverzicht voor volwassenen (pdf).

Download het programmaoverzicht voor de jeugd (pdf).

Lees meer over de Boekenweek

 

 

Zoeken

Catalogus

wise searchbar

Openingstijden

Centrum

maandag 13.30 - 17.00
dinsdag 10.30 - 17.00
woensdag 10.30 - 17.00
donderdag 10.30 - 17.00
vrijdag 13.30 - 20.00
zaterdag 10.30 - 15.00

  

Adresgegevens Centrum:
Waalstraat 100
3131 CS Vlaardingen
Tel: (010) 434 3222

  

logo VLD bruist met vaandel groen2def 125

 

Volg ons: