amgschmidt portretWie op een speelse en interactieve manier meer wil weten over één van onze beroemdste auteurs, krijgt nu de gelegenheid.

Dinsdagavond 21 mei geeft Joke Linders in woord, beeld en geluid een lezing over het leven en werk van Annie M.G. Schmidt.

Annie M.G. is een van de weinige schrijvers van wie alle naoorlogse generaties wel een boek hebben gelezen, een liedje kennen, een toneelstuk, televisieserie of film hebben gezien.

Elke Nederlander kent Minoes, Pluk, Jip en Janneke, Dikkertje Dap en zuster Clivia.

Maar wie is Annie M.G. Schmidt?

amgschmidt boekomslaghetabc

Over de lezing

Joke Linders zal op speelse en interactieve manier vertellen over het leven en werk van Annie M.G. Schmidt. Ze vertelt over haar taalgebruik, de beestenboel, de helden en heldinnen uit haar werk, over Annie M.G. de bibliothecaresse en de plaatsen waar ze woonde.

Weet iedere Vlaardinger wel dat Annie M.G. Schmidt in 1934 heeft gewerkt in de Openbare Leeszaal van onze stad? In 1940 behaalde ze haar diploma tot directeur van een bibliotheek. En in 1942 werd ze directrice van bibliotheek Vlissingen.

Waar en wanneer

• Dinsdag 21 mei van 20.00 - 21.00 uur
  • Centrale bibliotheek, Waalstraat 100
  • Toegang € 5,- voor bibliotheekleden/vrijwilligerspas; € 7,50 voor niet-leden

amgschmidt lezing jokelindersJoke Linders

Joke Linders is biograaf, recensent, docent, vertaler en consulent kinder- en jeugdliteratuur. In 1999 schreef ze het boek Doe nooit wat je moeder zegt. Hierin schetst Joke Linders een beeld van het veelzijdige oeuvre van Annie M.G. Schmidt. In 2016 verscheen haar boek Het ABC van Annie MG : Van de A van Abeltje tot de Z van Ziezo.

Foto's: Annie M.G. Schmidt: literatuurplein.nl en Joke Linders: jokelinders.nl