vlaardingse straatnamen koplaan klein

De Historische Vereniging Vlaardingen organiseert op dinsdagavond 23 april een lezing over Vlaardingse straatnamen in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100.

Al enkele jaren wordt er bij het Stadsarchief gewerkt aan het Vlaardingse straatnamenboek. Stadsarchivaris Harm Jan Luth-Mulders vertelt over hoe het boek tot stand is gekomen en over de geschiedenis van Vlaardingse straatnamen.

Wie burgemeester Heusdens was zullen veel Vlaardingers wel weten, Arnold Hoogvliet misschien ook nog wel, maar Arnoldus Soek en Francijntje de Kadt?

En wie weet dat het Mendelssohnplein oorspronkelijk (1931-1945) Mengelbergplein heette? Veel van wat we weten over de meer dan achthonderd Vlaardingse straatnamen zal in het boek bijeen worden gebracht.

Vanzelfsprekend wordt het boek rijk geïllustreerd met honderden afbeeldingen van de oude en de huidige situatie. Zoveel als mogelijk is, zal gebruik worden gemaakt van nog niet eerder gepubliceerd beeldmateriaal. Daarbij wordt onder meer dankbaar geput uit de enorme fotocollectie die verzamelaar Jan Borsboom (1950-2014)  aan het Stadsarchief naliet.

Over Harm Jan Luth-Mulders

Stadsarchivaris van Vlaardingen Harm Jan Luth-Mulders is auteur van verschillende boeken en artikelen over de geschiedenis van onze stad.

vlaardingse straatnamen

Waar en wanneer

• Datum: dinsdag 23 april
  • Tijd: van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)