mndfilosofielogo

De Maand van de Filosofie heeft dit jaar als thema 'Ik stuntel dus ik ben'. Men heeft de mens op veel verschillende manieren proberen te omschrijven. Van redelijke denkende mensen tot creatieve, spelende en zelfstandige wezens. Voor al deze visies valt wat te zeggen, maar misschien worden we nog wel het meest gedefinieerd door ons eeuwige gestuntel!

De moderne mens loopt over van verbeeldingskracht om de omgeving te vormen en zichzelf te verbeteren, maar komt elke keer tekort. Is het niet tijd om onze stuntelende natuur te omarmen en ‘Ik stuntel, dus ik ben’ als uitgangspunt te nemen voor een nieuw mensbeeld?

In de bibliotheek is een presentatie van materialen; hieronder staat een selectie van interessante titels:

collinbeeld boekomslagen maandfilosofie

Voor de e-book lezer: Melancholie van de onrust / Joke Hermsen:

www.onlinebibliotheek.nl/ebooks/Joke-J-Hermsen/Melancholie-van-de-onrust

Zie ook: www.maandvandefilosofie.nl