collinbeeld boekenweek2019 fragmbeeld

De Boekenweek viert het boek en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder.

Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig.

Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap.

In de bibliotheek vind je een uitgebreide presentatie van boeken over moeders.

collinbeeld boekomslagen boekenweek2019v2

Hier vind je een selectie over moeders in een bijzondere situatie:

• De moeder van Ramses : leven als een tsarendochter
    Biografie van Alexandra de Wysocka (1897 of 1901-1974), de moeder van Ramses Shaffy.
  • Het besef van een moeder / Sue Klebold
    De moeder van Dylan Klebold, een van de daders van de massamoord op de Columbine High School in 1999, vertelt over haar leven na die dag en probeert de beweegredenen te vinden van de daad van haar zoon.
  • Moeder van glas / Roos Schlikker
    Een dochter schrijft het waargebeurde verhaal over haar moeder, die leed aan een bipolaire stoornis.
  • Mijn moeder steeds dichterbij / Leo Fijen
    Twee deskundigen op het gebied van dood en rouw schrijven over het leven en overlijden van hun eigen moeders en de invloed die hun diep gelovige moeders nog steeds hebben op hun eigen leven.
  • Hallo lieverd / Kim van Schie
    Een boek over de adoptieprocedure van een Nigeriaans meisje door Nederlandse ouders. Dit waargebeurde verhaal wordt verteld door de Nederlandse adoptiemoeder

Voor de e-book lezer: Anders Mooi / Marlies Kieft

www.onlinebibliotheek.nl/ebooks/Marlies-Kieft/Anders-mooi