decembersluiting2018De winterse periode is er weer. Tijd om lekker binnen te zitten met een mooi boek, een leuk tijdschrift, een spannende film of prachtige muziek.

De bibliotheek heeft het allemaal.
Let op de gewijzigde openingstijden van de bibliotheekvestigingen. Prettige feestdagen toegewenst!

boekenverkoopOp zaterdag 22 december 2018 verkoopt de centrale bibliotheek, Waalstraat 100, afgeschreven boeken, tijdschriften, cd's en dvd's.

Kun je schaken en lijkt het je gaaf om een keer tegen een grootmeester te schaken? Geef je dan op voor het simultaanschaakevenement. Nederlands schaakkampioen Dimitri Reinderman zal het opnemen tegen 20 deelnemers tegelijk. Deze activiteit is voor jong en oud en wordt georganiseerd in samenwerking met Vib en Schaakclub Holy.

Dimitri start om 13.00 uur. Bij meer dan 20 aanmeldingen worden er nummers uitgedeeld. Als er een potje is afgelopen kunnen er tot 14.30 nieuwe partijen starten.

collinbeeld uitdaging pexels

Het jaar 2019 staat al weer voor onze neus. Veel mensen maken goede voornemens of zoeken een nieuwe uitdaging.

In de collectie van de bibliotheek zijn nogal wat boeken die een uitdaging beschrijven. Bijzondere reizen, een nieuwe richting in je leven… Kies en lees!

medialounge vernieuwd 1

Kom eens langs in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100, waar in de vernieuwde Medialounge iedereen de nieuwste kranten of tijdschriften kan lezen met een kopje koffie of thee erbij.

Of maak gebruik van de werkplekpc’s.

Een eigen apparaat meenemen is ook geen probleem want er is voldoende werkruimte en Wifi.