uitleenstationDe bibliotheek heeft verschillende materialen in de collectie. 

Op deze pagina vindt u een kort overzicht van wat er zoal te lenen, te lezen, te beluisteren en te bekijken is.

 

 

  

mijnmenu fragmentVerlengen

Verlengen van al het geleende kan natuurlijk via de site (Mijn menu / verlengen). En dat kan ook met de Bibliotheek Wise app voor smartphone of iPad/tablet. 

   

Aanwinsten

Via e-mail op te hoogte blijven van de nieuwe aanwinsten? Ga na inloggen via Mijn Menu/verlengen en klik vervolgens op Aanwinstenmail. U kunt dan zich abonneren op diverse rubrieken. Overigens kunt u zich ook abonneren op de Aanwinstenmail via de Bibliotheek Wise app. 

 

 

Romans
Deze vindt u in alle mogelijke genres: romantisch, spannend, literair, psychologisch, fantasy en historisch. Het genre kunt u herkennen aan het genre-etiket aan de zijkant van de boeken. Voor mensen die problemen hebben met kleine letters, is er een collectie boeken met grote letters. Merkt u bij het uitzoeken dat u uw leesbril bent vergeten, vraag dan bij de klantenservice om een leesbril.

 

Jeugdmaterialen
Op de jeugdafdeling staan materialen voor kinderen vanaf 0 jaar om te lezen, spelen, luisteren en te kijken.

 

Informatieve materialen
Er is een ruime sortering informatieve boeken beschikbaar over diverse onderwerpen, zoals hobby's, reizen, sport en koken. Maar ook over gezondheid, psychologie, opvoeding, parapsychologie en computers.

 

Luisterboeken
De bibliotheek heeft een groot aantal boeken op cd- of Daisy-rom en deze zijn gratis te leen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de LuisterBieb app.

 

passendlezen de bibliotheeklogo150pixPassend lezen

Onder de noemer 'Passend lezen' heeft de bibliotheek een collectie voor mensen met een visuele beperking of leeshandicap. U kunt grootletterboeken, luisterboeken en daisy-roms gratis lenen. Een daisy-rom is een speciaal cd-schijfje waarop een boek wordt voorgelezen.De daisy-romcollectie is een kleine collectie die bibliotheekleden kunnen gebruiken om het medium te proberen. Ook zijn er folders om mee te nemen. Een alternatief voor daisyroms zijn de gesproken boeken die te leen zijn bij de Bibliotheek Passend Lezen in de Bibliotheek via streaming. Lees meer.

 

Verschil Passend lezen in de Bibliotheek en Bibliotheekservice Passend Lezen

Een veelgestelde vraag is over het verschil tussen de dienst passend lezen in de Bibliotheek en Bibliotheekservice Passend Lezen.
Bij de dienst Passend lezen in de Bibliotheek kunnen leden van een openbare bibliotheek met een leesbeperking via streaming op de computer gesproken boeken uit de collectie van Bibliotheekservice Passend Lezen beluisteren. Het beluisteren van de gesproken boeken gebeurt via de site Bibliotheek Passend Lezen.

 

Bibliotheekservice Passend Lezen logoBij Bibliotheekservice Passend Lezen kunnen mensen met een leesbeperking gebruikmaken van de volledige collectie van Passend Lezen. Deze collectie omvat meer dan 70.000 gesproken boeken (streaming en Daisy-roms) en een uitgebreide selectie van kranten en tijdschriften. Aanvullend zijn er ruim 12.000 braille boeken verkrijgbaar. De collectie is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking. Meer informatie over een lidmaatschap bij Bibliotheekservice Passend Lezen is te vinden op www.passendlezen.nl

 

passendlezen.nl/voorjelijst

Passend Lezen heeft een speciale pagina voor jongeren op de middelbare school: passendlezen.nl/voorjelijst.

Op de pagina is een uitgebreide collectie gesproken boeken te vinden die geschikt is voor de literatuurlijst.

De titels zijn gerangschikt op leeftijd en niveau.

 

E-books

e bookslezer2015 2Bibliotheekleden kunnen digitaal lenen en lezen op verschillende apparaten: laptop, tablet, e-reader en smartphone. 

Lees meer over e-books.

 

Buitenlandse romans
Behalve Nederlandstalige romans zijn er ook romans in het Engels, Duits en Frans. Via Aanvraagservice zijn ook buitenlandse romans in andere talen aan te vragen. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze medewerkers.

 

Speelfilms
De Bibliotheek heeft een collectie verfilmde boeken op dvd.

 

muziekweblogo17 150pixMuziek
De bibliotheek heeft een bescheiden muziekcollectie. Maar leden van de bibliotheek hebben toegang tot het persoonlijke gedeelte van Muziekweb, waar muziekcd's gereserveerd kunnen worden  of uit de digitale collectie geleend kan worden. Op onze Muziekwebpagina is alle informatie te vinden.

 

Tijdschriften en kranten
De bibliotheek heeft een aantal landelijke dagbladen en een collectie tijdschriften. Op het nieuwste nummer na zijn alle losse tijdschriftennummers uitleenbaar.

 

Speciale collecties
In de Vlaardingencollectie treft u materialen aan over de geschiedenis van Vlaardingen. Kinderen die lezen niet zo gemakkelijk vinden kunnen goede en leuke materialen vinden op het Makkelijk Lezen Plein. 

Voor volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven is er in de centrale bibliotheek de  B logo 177pix Lees meer 

 

Opvoedings-ondersteuningcollectie

Voor opvoedingsvraagstukken kunnen ouders/opvoeders terecht bij de Opvoedings-ondersteuningscollectie. Het gaat vooral om boeken die ouders de gelegenheid bieden om in gesprek te komen met hun kind aan de hand van een verhaal.  Lees verder

 

  

De 'digitale bibliotheek' biedt toegang tot verschillende websites waaronder die alleen in de bibliotheek te raadplegen zijn. Bekijk het overzicht.