B logo foto1

Wil je weten waar je als volwassene in Vlaardingen terecht kan voor beter leren spreken, lezen, schrijven, rekenen of beter leren internet te gebruiken?

Kom dan naar de spreekuren in de Bibliotheek Vlaardingen.

Vertel ons je vraag of wens. Wij wijzen je de weg.

Waar en Wanneer zijn er spreekuren?

In de Bibliotheek Holy, Koninginnelaan 773, iedere maandag tussen 14.00 en 16.00 uur.

• In de Bibliotheek Vlaardingen, Waalstraat 100, op de 1e verdieping:
  • Iedere woensdag tussen 11.00 en 13.00 uur.
  • Iedere vrijdag tussen 18.00 en 20.00 uur.

Een afspraak maken is niet nodig. Je kan gewoon binnenlopen en herkent ons aan de B logo 177pix

Hoe werkt het?

Tijdens de spreekuren stellen we je een aantal vragen. Over wat je wil leren. Of je al studeert of werkt. Of wat je allemaal al hebt gedaan. Daarna kijken we wat het beste bij je past. Je krijgt iets aangeboden bij de bibliotheek. Of bij een andere organisatie waarmee we samenwerken. We helpen je met aanmelden.

oefencafe blogo

Andere activiteiten van B in de bibliotheek, Waalstraat 100

• Oefencafé: maandag en donderdag 14.00-16.00 uur.
    In het Oefencafé werk je achter één van de computers of met je eigen boeken en huiswerk.
    Er lopen vrijwilligers rond die je helpen. Aanmelden is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen.
  • Taalcafé: dinsdag en donderdag 9.30-11.00 uur, vrijdag 18.30-20.00 uur.
    In het Taalcafé oefenen we samen het spreken van de Nederlandse taal.
    Een taalspelletje doen, de krant doorlezen of de week doornemen. Fouten maken is niet erg.
    Het gaat vooral om oefenen en de gezelligheid. Aanmelden is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen.taalcafe blogo
  • Taalcafé voor ouders met kleine kinderen: woensdag 9.30-11.00 uur.
    Om beter Nederlands te spreken is er het Taalcafé voor ouders met kleine kinderen.
    Oppas is aanwezig. Aanmelden is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen.
  • Schrijfavond: woensdagavond 19.00-20.30 uur.
    De Schrijfavond is een plek om beter en creatief te leren schrijven in de vorm van gedichtjes en verhalen.

Cursus Klik & Tik

Steeds meer zaken worden met de computer en het internet geregeld.
Weinig of geen computerervaring? Doe dan de cursus Klik & Tik.
Lees meer over Klik & Tik.

Besloten groepen

• Nederlandse les voor Nederlanders
    Op maandag van 10.00-12.00 uur is er Nederlandse les voor Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven.
  • Leesclub
    De Leesclub is er om samen boeken te lezen (er zijn twee besloten groepen op donderdag van 19.00-20.30 uur, die één keer in de twee weken bij elkaar komen).

Dat zijn besloten groepen. Voor informatie of aanmelden mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

facebooklogo 100pixFacebook

Volg B op Facebook