beeldscherm2Een overzicht van websites die gratis in de bibliotheek zijn te gebruiken en/of geraadpleegd kunnen worden door bibliotheekleden vanuit huis. De links zijn gerangschikt op thema: boekbesprekingen, uittreksels, auteursinformatie, consumenteninformatie, sociale zekerheid, encyclopedieën, gezondheid en welzijn, historisch; algemeen, nieuws, woordenboeken e.d.

Het teken Θ voorafgaand aan de link geeft aan dat de website alleen in de bibliotheek is te raadplegen.

Documentaires

• docsonlinelogoVia DocsOnline zijn 20 door bibliothecarissen geselecteerde documentaires in de bibliotheek te bekijken, maar later dit jaar ook thuis.

Muziek:

Rijbwijs

• Iedereen kan in de bibliotheek gratis aan de slag met het oefenprogramma van Theorie.nl (auto, bromfiets, motor).

Links verzameld op thema:

Catalogi

Tip: Delpher: fulltext zoeken in historische boeken, kranten en tijdschriften.

CONSUMENTENINFORMATIE

Θ Website Consumentenbond

GEZONDHEID EN WELZIJN (specifiek in Vlaardingen: zie Vlaardingen weblinks)

ENCYCLOPEDIE (WINKLER PRINS ONLINE)

WOORDENBOEKEN

NIEUWSARCHIEVEN / NIEUWSDOSSIERS

OVERIGE MEDIA

Websites dagbladen:

OVERIGE NIEUWSSITES

uittrekselbank Nederlandstalige en buitenlandse literatuurOVER BOEKEN

• Θ/Literom Nederlands Knipselkrant: boekbesprekingen/recensies. Voor bibliotheekleden ook thuis te raadplegen.
  • Θ/Uittrekselbank Nederlandstalige en buitenlandse literatuur. Voor bibliotheekleden ook thuis te raadplegen.
  • Θ/Uittrekselbank Jeugd boeken voor jeugd en jongeren. Voor bibliotheekleden ook thuis te raadplegen.

BIBLIOTHEKEN

TELEFOONGIDS/POSTCODE INFORMATIE