ridderfeest in biebIn dit herdenkingsjaar van De Slag bij Vlaardingen organiseerde de Bibliotheek Vlaardingen in samenwerking met het archeologisch en bouwhistorisch depot voor alle kinderen een ridderfeest op zaterdag 26 mei.

Een feest compleet met ridderverhalen, ridder knutselwerkjes, ridderspelletjes, ridderspeurtocht, riddermuziek en nog veel meer.

 

ridderfeest spel 2

Warm en gezellig Ridderfeest

Er was een parcours uitgezet waar kinderen een schild, een ridderhelm en een kasteel konden knutselen. Er kon geluisterd worden naar spannende ridderverhalen en meezingen met leuke ridderliedjes. En er waren allerlei verschillende ridderspelletjes te doen. Schminken als ridder of jonkvrouw was natuurlijk ook mogelijk. En dan natuurlijk een mooi fotoportret door de biebfotografen laten maken. Speciale gast in de Medialounge was schrijver Arend van Dam, bekend van de boekenserie Lang geleden...  


Ook op de 2e etage bij het archeologisch en bouwhistorisch depot waren er verschillende activiteiten te doen! Onder andere de Flardinga 1018 VR-game.

 

De foto's van de biebfotografen (gemaakt na toestemming van ouders/opvoerders) zijn te vinden op: 

https://www.facebook.com/BibliotheekVlaardingen 

 

Zie ook het Ridderfeest programma (pdf). 

 

Het Ridderfeest werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Vlaardingen, Un1ek onderwijs en opvang, CJV en Archeologisch depot.  

 

Zie ook: vlaardingen1018.nl