B logo Voor docenten en cursisten biedt B verschillende mogelijkheden.

Ook organisaties die zich willen inzetten voor bestrijding van laaggeletterdheid zijn van harte welkom in het Bondgenootschap Basisvaardigheden!

Informatie voor docenten

Ben je taaldocent in Vlaardingen, geef je les aan volwassenen en ben je benieuwd naar het aanbod van de bibliotheek? Je bent van harte welkom om langs te komen met je klas.

Je kunt een afspraak maken voor een gratis rondleiding aan de Waalstraat.
Je cursisten laten we kennismaken met de collectie, de gratis te gebruiken PC’s en activiteiten.
Zoals het Taalcafé en het Oefencafé.
Tot slot maken we cursisten tijdens een rondleiding meteen lid van de Bibliotheek.

Een eenmalig cadeautje ter kennismaking, voor de duur van één jaar. Een afspraak maken voor een rondleiding kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie voor partners: samen strijden tegen laaggeletterdheid

Op maandag 28 mei 2018 tekenden 18 organisaties het Bondgenootschap Basisvaardigheden. In het Bondgenootschap verklaren de ondertekenaars het belangrijk te vinden dat alle mensen in Vlaardingen voldoende basisvaardigheden beheersen. Oftewel, dat zij kunnen spreken, luisteren, lezen en schrijven in de Nederlandse taal, rekenen en over voldoende digitale vaardigheden beschikken.

15.000 laaggeletterden in Vlaardingen
Om makkelijker je weg te vinden in de samenleving, voor je gezondheid te zorgen, uit de schulden te blijven, kinderen op te voeden, een opleiding te doen, of om een baan of vrijwilligerswerk te vinden. Mensen met onvoldoende vaardigheden noemen we laaggeletterd en in Vlaardingen zijn dat er zo’n 15.000.

Bondgenootschap Basisvaardigheden
De ondertekenaars van het Bondgenootschap werken samen en zetten het onderwerp op de agenda.

• Ze werken aan preventie en vroegsignalering om te voorkomen dat kinderen met een taalachterstand later laaggeletterd raken.
  • Maar ook maken organisaties afspraken over herkennen en doorverwijzen.
  • En ontwikkelen ze activiteiten waarmee Vlaardingen hun basisvaardigheden kunnen verbeteren.

De organisaties die hebben ondertekend zijn Albeda College, Bibliotheek Maassluis | Midden-Delfland, Bibliotheek Vlaardingen, Gemeente Vlaardingen, HorizonTaal, Humanitas Nieuwe Waterweg Noord, Minters, NL Educatie, Stichting Aanzet, Stichting Lezen & Schrijven, Stichting Samen-Schrijven, Stichting Vlaardingen in Beweging, Stichting Vluchtelingenwerk, Stroomopwaarts, Tornante Trainingen, UWV, De Windwijzer en Zorgorganisatie Eerste Lijn.

facebooklogo 100pix

Doe mee

Wil je als organisatie ook iets betekenen in de strijd tegen laaggeletterdheid en zoek je aansluiting bij het Bondgenootschap in Vlaardingen?

Neem dan contact op met coördinator Basisvaardigheden Agnieszka van Maren.

Maandag en donderdag telefonisch bereikbaar op nummer 06-82493748 of via het e-mailadres B (Basisvaardigheden Bibliotheek Vlaardingen): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg B op Facebook

websites blogo