B logo foto1

Wil je weten waar je als volwassene in Vlaardingen terecht kan voor beter leren spreken, lezen, schrijven, rekenen of beter leren internet te gebruiken?

Kom dan naar de inloopspreekuren in de Bibliotheek Vlaardingen.

Vertel ons je vraag of wens. Wij wijzen je de weg.

B logo 177pixHoe werken onze inloopspreekuren

Tijdens de spreekuren stellen we je een aantal vragen. Over wat je wil leren. Of je al studeert of werkt. Of wat je allemaal al hebt gedaan.

Daarna kijken we wat het beste bij je past. Je krijgt iets aangeboden bij de bibliotheek.

Of bij een andere organisatie waarmee we samenwerken. We helpen je met aanmelden.

Wat zijn de activiteiten van B: een kort overzicht

• Taalcafé
    In het Taalcafé oefenen we samen het spreken van de Nederlandse taal.
    Een taalspelletje doen, de krant doorlezen of de week doornemen. Fouten maken is niet erg.
    Het gaat vooral om oefenen en de gezelligheid. Aanmelden is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen.
  • Taalcafé voor ouders met kleine kinderen
    Om beter Nederlands te spreken is er het Taalcafé voor ouders met kleine kinderen.
    Oppas is aanwezig. Aanmelden is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen.
  • Schrijfcafé
    Het Schrijfcafé een plek om beter en creatief te leren schrijven in de vorm van gedichtjes en verhalen.
  • Nederlandse les voor Nederlanders
    Is een besloten groep waarin Nederlandse les gegeven wordt voor Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven.
  • Leesclub
    De Leesclub is een besloten groep en bedoeld om samen boeken te lezen.
  • Cursus Klik & Tik

Steeds meer zaken worden met de computer en het internet geregeld.
    Weinig of geen computerervaring? Doe dan de cursus Klik & Tik. Lees meer over Klik & Tik.

Waar en wanneer zijn de activiteiten en spreekuren

Maandag

• 10.00-12.00: Nederlandse les voor Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven (Centrum)
  • 14.00-16.00: Inloopspreekuur (Holy)

• 09.30-11.00: Taalcafé om beter in het Nederlands te spreken (Centrum)
  • 14.00-15.30: Senioren Taalclub, voor ouderen die in een groep met de taal bezig willen zijn (centrum)
  • 19.00-20.30: Taalcafé om beter Nederlands te spreken (PWA, Westwijk)

Woensdag

• 09.30-11.00: Taalcafé voor moeders met kleine kinderen, om beter Nederlands spreken, oppas is aanwezig (Centrum)
  • 11.00-13.00: Inloopspreekuur (Centrum)
  • 19.00-20.30: Schrijfcafé, een plek om beter te leren schrijven (Centrum)

• 09.30-11.00: Taalcafé om beter in het Nederlands te spreken (Centrum, Holy)
  • 19.00-20.30: Leesclub om samen boeken te lezen (er zijn twee besloten groepen die één keer in twee weken bij elkaar komen) (Centrum)

• 18.00-20.00: Inloopspreekuur (Centrum)
  • 18.30-20.00: Taalcafé om beter in het Nederlands te spreken (Centrum)

Elke Dag

Taalmaatjes, Rekenmaatjes – één op één werken, vrijwilliger met een cursist, verbeteren van het Nederlands, rekenen (Centrum).

Adressen:

Bibliotheek Centrum      Bibliotheek Holy   Bibliotheek Kindcentrum PWA Westwijk
 Waalstraat 100 Koninginnelaan 773 Gansfoortstraat 5
 3131 CS Vlaardingen      3136 EZ Vlaardingen      3132 EM Vlaardingen