B logo foto1De B van Beter leren spreken, lezen en schrijven. Maar ook van Budgetteren of Beter leren rekenen. Of je Belastingaangifte doen via internet.

Wil je weten waar je als volwassene in Vlaardingen terecht kan?

Kom dan naar de spreekuren in de Bibliotheek Vlaardingen aan de Waalstraat 100. Vertel ons je vraag of wens. Wij wijzen je de weg.

 

Zie ook in één oogopslag het volledige overzicht van de tijden en de activiteiten in B (pdf).

   


Wanneer zijn er spreekuren?

  • Iedere woensdag tussen 11.00 en 13.00 uur.
  • Iedere vrijdag tussen 18.00 en 20.00 uur.
  • Een afspraak maken is niet nodig.

Je kan gewoon binnenlopen op de 1e verdieping en herkent ons aan de B logo 177pix

Hoe werkt het?

Tijdens de spreekuren stellen we je een aantal vragen. Over wat je wil leren. Of je al studeert of werkt. Of wat je allemaal al hebt gedaan. Daarna kijken we wat het beste bij je past. Je krijgt iets aangeboden bij de bibliotheek. Of bij een andere organisatie waarmee we samenwerken. We helpen je met aanmelden.

 

Wat biedt B nog meer?

  • Nederlandse les voor Nederlanders
    Op maandag van 10.00-12.00 uur is er Nederlandse les voor Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven.
  • Schrijfavond
    Op woensdag van 19.00-20.30 uur is er de Schrijfavond, een plek om beter en creatief te leren schrijven, in de vorm van gedichtjes en verhalen.

Dat zijn besloten groepen. Voor informatie of aanmelden mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

En verder is er in B een Oefencafé, een Taalcafé en een Leesclub:

  

Ooefencafe blogoefencafé

Kom maandag of donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur naar het Oefencafé.

In het Oefencafé werk je zelfstandig achter één van de computers of met je eigen boeken en huiswerk. Er lopen vrijwilligers rond die je helpen met oefenen. Aanmelden is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen.

 

 

 

 

taalcafe blogoTaalcafé

Kom op dinsdag óf donderdag tussen 9.30 en 11.00 uur óf op vrijdag tussen 18.30 en 20.00 uur naar het Taalcafé.

In het Taalcafé oefenen we samen het spreken van de Nederlandse taal. Een taalspelletje doen, de krant doorlezen of de week doornemen. Fouten maken is niet erg. Het gaat vooral om oefenen en de gezelligheid. Aanmelden is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen.

Op woensdag van 9.30-11.00 uur is er het Taalcafé voor ouders met kleine kinderen, om beter Nederlands te spreken. Oppas is aanwezig.

 

 

leesclub blogoLeesclub 

De Leesclub is er om samen boeken te lezen (er zijn twee besloten groepen op donderdag van 19.00-20.30 uur, die één keer in de twee weken bij elkaar komen). 

 

 

 

 

 

Informatie voor docenten

Ben je taaldocent in Vlaardingen, geef je les aan volwassenen en ben je benieuwd naar het aanbod van de bibliotheek? Je bent van harte welkom om langs te komen met je klas. Je kunt een afspraak maken voor een gratis rondleiding aan de Waalstraat. Je cursisten laten we kennismaken met de collectie, de gratis te gebruiken PC’s en activiteiten. Zoals het Taalcafé en het Oefencafé. Tot slot maken we cursisten tijdens een rondleiding meteen lid van de Bibliotheek. Een eenmalig cadeautje ter kennismaking, voor de duur van één jaar. Een afspraak maken voor een rondleiding kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Informatie voor partners

In Vlaardingen zijn ruim 8.000 inwoners tussen de 16 en 65 jaar laaggeletterd. Op maandag 4 september 2017 tekenden 7 partners het Bondgenootschap Basisvaardigheden. Waarin zij beschrijven hoe ze gaan samenwerken om meer mensen te bereiken en verder op weg te helpen.

Wil je als organisatie ook iets betekenen in de strijd tegen laaggeletterdheid en zoek je aansluiting bij het Bondgenootschap in Vlaardingen?

Neem dan contact op met coördinator Basisvaardigheden Agnieszka van Maren. 

Maandag en donderdag telefonisch bereikbaar op nummer 06-82493748 of via het e-mailadres B (Basisvaardigheden Bibliotheek Vlaardingen): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

facebooklogo 100pixFacebook

Volg B op Facebook

 

 

 

 

websites blogo

 

 

 

 

Zoeken

Catalogus

wise searchbar

Openingstijden

Centrum

maandag 13.30 - 17.00
dinsdag 10.30 - 17.00
woensdag 10.30 - 17.00
donderdag 10.30 - 17.00
vrijdag 13.30 - 20.00
zaterdag 10.30 - 15.00

  

Adresgegevens Centrum:
Waalstraat 100
3131 CS Vlaardingen
Tel: (010) 434 3222

  

logo VLD bruist met vaandel groen2def 125

 

Volg ons: