B logo foto1

Wil je weten waar je als volwassene in Vlaardingen terecht kan voor beter leren spreken, lezen, schrijven, rekenen of beter leren internet te gebruiken?

Kom dan naar de spreekuren in de Bibliotheek Vlaardingen.


Vertel ons je vraag of wens. Wij wijzen je de weg.

B logo foto3Spreken, luisteren, lezen en schrijven in de Nederlandse taal, rekenen en digitale vaardigheden zijn noodzakelijk om jezelf uit te drukken en een bijdrage te leveren aan de samenleving. Mensen die deze vaardigheden niet goed genoeg beheersen om mee te doen, noemen we laaggeletterd.

In Vlaardingen zijn ruim 8.000 inwoners laaggeletterd.

 

B logo Voor docenten en cursisten biedt B verschillende mogelijkheden.

Ook organisaties die zich willen inzetten voor bestrijding van laaggeletterdheid zijn van harte welkom in het Bondgenootschap Basisvaardigheden!

 

senior en taal clubElke dinsdagmiddag is in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100, de Senior En Taal Club! 

Het is gratis toegankelijk en bedoeld voor ouderen die het leuk vinden om samen met anderen bezig te zijn met taal.

 

De Windwijzer logo

Samen zingen van Nederlandstalige liederen. Al zingend Nederlands leren, dat kan op woensdag 15 augustus in De Windwijzer. 

Speciaal voor nieuwe Nederlanders (volwassenen en kinderen) organiseert De Windwijzer in samenwerking met de Bibliotheek Vlaardingen en Vele Vlaardingers één Huis een extra keer ‘Zingen in NL in de zomer’.

Ook Nederlanders die in Nederland geboren en getogen zijn en plezier hebben in zingen zijn van harte welkom.

Logo Week van de Alfabetisering

Van 3 t/m 9 september is het de Week van de Alfabetisering. 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen & schrijven.

Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren, een bijsluiter lezen, geldzaken bijhouden, maar ook je kind voorlezen. Eén van de oorzaken kan dyslexie zijn. 

Daarom is er vrijdag 7 september een informatieavond over dit onderwerp. 

Zoeken

Openingstijden

Volg ons: