Week van de Alfabetisering

De landelijke campagne (9 t/m 15 september) wordt georganiseerd door Stichting Lezen en Schrijven om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid.

In Vlaardingen zijn zo'n 15.000 mensen met onvoldoende vaardigheden. Een aantal Vlaardingse organisaties organiseren verschillende activiteiten tijdens de Week van de Alfabetisering om laaggeletterdheid bespreekbaar te maken.  

Zie het Programma Week van de Alfabetisering in Vlaardingen (pdf). 

Stamppottenquiz: iets voor jou?

De Stamppottenquiz is op 10 september in De Windwijzer.

Ken je iemand die kort in Nederland woont? Nodig haar/hen uit voor deze quiz! 

De avond beginnen we met een bord lekkere stamppot! 

B komt naar je toe: wat wil je leren?

Heb je moeite met begrijpen wat de dokter zegt? Is taal, rekenen of de computer lastig voor je? Of ken je iemand die het moeilijk vindt?

Kom dan woensdag 11 september naar de markt aan het Veerplein van 10.00-15.00 uur. Want daar staat B van basisvaardigheden en helpen je graag op weg! 

Het boek dat mijn leven veranderde

Op woensdagavond 11 september vertellen bekende en minder bekende Vlaardingers, nieuwkomers en laaggeletterden over hun ultieme leestip.

Tijdens deze avond is er ook gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over inspirerende boeken en dat zal zeker bijdragen aan meer leeslust!

De B van Beter leren spreken, lezen en schrijven...

Wil je weten waar je als volwassene in Vlaardingen terecht kan voor beter leren spreken, lezen, schrijven, rekenen of beter leren internet te gebruiken?

Kom dan naar de inloopspreekuren in de Bibliotheek Vlaardingen.
Vertel ons je vraag of wens. Wij wijzen je de weg. 

Word taalvrijwilliger bij Bibliotheek Vlaardingen!

Spreken, luisteren, lezen en schrijven in de Nederlandse taal, rekenen en digitale vaardigheden zijn noodzakelijk om jezelf uit te drukken en een bijdrage te leveren aan de samenleving. Mensen die deze vaardigheden niet goed genoeg beheersen om mee te doen, noemen we laaggeletterd.

In Vlaardingen zijn ruim 15.000 inwoners laaggeletterd. 

Informatie voor docenten en organisaties

Voor docenten en cursisten biedt B verschillende mogelijkheden.

Ook organisaties die zich willen inzetten voor bestrijding van laaggeletterdheid zijn van harte welkom in het Bondgenootschap Basisvaardigheden!