De B van Beter leren spreken, lezen en schrijven...

B logo foto1

Wil je weten waar je als volwassene in Vlaardingen terecht kan voor beter leren spreken, lezen, schrijven, rekenen of beter leren internet te gebruiken?

Kom dan naar de inloopspreekuren in de Bibliotheek Vlaardingen.


Vertel ons je vraag of wens. Wij wijzen je de weg.

 

Word taalvrijwilliger bij Bibliotheek Vlaardingen!

B logo foto3Spreken, luisteren, lezen en schrijven in de Nederlandse taal, rekenen en digitale vaardigheden zijn noodzakelijk om jezelf uit te drukken en een bijdrage te leveren aan de samenleving. Mensen die deze vaardigheden niet goed genoeg beheersen om mee te doen, noemen we laaggeletterd.

In Vlaardingen zijn ruim 15.000 inwoners laaggeletterd.

 

Informatie voor docenten en organisaties

B logo Voor docenten en cursisten biedt B verschillende mogelijkheden.

Ook organisaties die zich willen inzetten voor bestrijding van laaggeletterdheid zijn van harte welkom in het Bondgenootschap Basisvaardigheden!

 

Doe mee met de Senior En Taal Club

senior en taal clubElke dinsdagmiddag is in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100, de Senior En Taal Club! 

Het is gratis toegankelijk en bedoeld voor ouderen die het leuk vinden om samen met anderen bezig te zijn met taal.

 

Inspiratiemiddag Taal en Gezondheid

Inspiratiemiddag Taal gezondheid dhr Dopper Maandag 26 november 2018 organiseerden Bibliotheek Vlaardingen, Gemeente Vlaardingen en ZEL (Zorgorganisatie Eerste Lijn) een succesvolle Inspiratiemiddag Taal en Gezondheid in de Bibliotheek aan de Waalstraat.

Top! Wij spreken dezelfde taal

B logo 177pixMaandagmiddag 2 juli 2018 hebben Stroomopwaarts, Stichting Lezen & Schrijven en de Bibliotheken Maassluis, Vlaardingen en Schiedam het samenwerkingsverband “Top! Wij spreken dezelfde taal” ondertekend.

 

Maassluis, Schiedam en Vlaardingen hebben hiermee een uniek project in handen waar van Den Haag tot aan Groningen belangstelling voor is.